NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Top 10 meest gemaakte fouten bij het inschakelen marketingbureauTop 10 meest gemaakte fouten bij het inschakelen marketingbureau

Heeft u wel eens een marketingbureau ingeschakeld waarbij uiteindelijk de samenwerking niet naar volle tevredenheid is verlopen? Waarbij eigenlijk het resultaat tegenviel? Dit kan enerzijds te maken hebben met het feit dat het bureau dat u geselecteerd had niet kundig genoeg was, anderzijds kan het te maken hebben met uw verwachtingen of de wijze waarop u het marketingbureau aangestuurd of geselecteerd heeft.

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes, hebben wij als ervaren marketingbureau de 10 meest gemaakte fouten voor u op een rij gezet, die wij de afgelopen jaren zijn tegengekomen bij het inschakelen van een marketingbureau.

# 1 Over de schutting gooien

Als ondernemer of manager wilt u zich het liefst kunnen focussen op uw kernactiviteiten. Dus wanneer u extra omzet nodig heeft of uw imago wilt versterken, is het fijn dat u een marketingbureau een opdracht kunt geven en alles verder voor u geregeld wordt. Dit is mogelijk alleen niet van de ene op de andere dag. Ons advies: gooi niet zomaar alles ‘over de schutting'.

De kans dat u op deze manier achteraf écht tevreden bent, is bijzonder klein. Uw marketingbureau heeft namelijk tijd nodig om u als klant en opdrachtgever te leren kennen en weet in een eerste periode nog niets of weinig van uw doelen, doelgroepen, strategieën, return on investment, marktbewegingen, tone of voice, etc. etc. Het investeren in een langdurige samenwerking en wederzijds vertrouwen en commitment is nodig om samen succesvol te kunnen zijn.

# 2 Onafhankelijk advies

Wanneer u een marketingbureau inschakelt is het verstandig dit te doen bij een partij die in staat is om op een objectieve wijze met u mee te denken. Een goed marketingbureau doet dit voor u en helpt u met een kritische blik bij het maken van de beste keuzes bij het vermarkten van uw dienst of product. Dit zorgt ervoor dat u effectiviteit en het rendement van de beschikbare tijd, energie en middelen vergroot. Dat resulteert vervolgens in meer succes.


Dit gaat dus in de praktijk veel verder dan het maken van een advertentie, campagne of het bouwen van en website. Een marketingbureau adviseert u in het volgen van een bepaalde strategie, denkt mee over de optimale inzet van uw sales medewerkers, interne communicatie, keuze van verkoopkanalen of media die u op basis van uw beschikbare budget en marketing doelen het beste kunt inschakelen. Wij komen in de praktijk echter regelmatig mensen tegen die hun vertrouwen stellen in bijvoorbeeld mediabureaus die veelal gelieerd zijn aan bepaalde media exploitanten. Dergelijke partijen hebben er een belang bij om zoveel mogelijk van uw marketingbudget te krijgen, u op marketinggebied laten adviseren door dergelijke partijen over uw marketing aanpak is daarom sterk af te raden en werkt belangenverstrengeling in de hand.

# 3 Internetmarketingbureau inschakelen

U wilt hoger in Google. Daarom schakelt u een internet marketingbureau in gespecialiseerd in search engine optimalisatie. Helaas zien wij in de praktijk maar al te vaak dat dit soort partijen worden ingeschakeld voor het oplossen van problemen rondom de omzet, positionering of de winstgevendheid. Een dergelijk internetmarketingbureau is helemaal niet bezig met uw marketingstrategie en het vergroten van uw omzet. Zij zijn alleen in staat om te verbeteren van hetgeen er al is. Dit is vaak niet genoeg om uw bedrijf op lange termijn succesvol te maken.


U kunt dit soort partijen daarom het beste inschakelen als het marketing strategisch plan als is geschreven en wanneer de belangrijkste strategische keuzes en doelstellingen bekend zijn. Wanneer deze voor u niet kraakhelder zijn, kunt u beter eerst een marketingbureau inschakelen om in tweede fase een meer uitvoerende partijen in te schakelen. Wanneer een uitvoerende partij zonder ‘focus' aan de slag gaat, is er een zeer grote kans dat de activiteiten worden versnipperd, waardoor een echt goed resultaat uitblijft of zeer lang duurt.

# 4 Gebrek aan inlevingsvermogen

Dit betekent niet dat het marketingbureau in kwestie voor één van uw concurrenten moet werken, maar het marketingbureau moet zich wel op basis van kennis en ervaring in uw markt kunnen verplaatsen. Kies ook een marketingbureau dat bij u past qua grootte. U weet tenslotte met wat voor soort bedrijven u het liefste zaken doet. Kies een partner die u graag wilt als klant.

# 5 Plan, strategie en uitvoer door elkaar halen

En deze fout komen wij zéér regelmatig tegen; bedrijven die een uitvoerende partner inschakelen bij het oplossen van bedrijfsmatige, strategische en/of planmatig issues. Zo worden webdesigners nogal eens ingeschakeld met vragen om de omzet te verhogen. Of worden campagnes of mediastrategieën bedacht door reclamebureaus om omzet te verhogen.

Het verhogen van uw omzet is in de praktijk echter in de praktijkmeestal een kwestie van een goed marketing strategisch plan maken of business concept ontwikkelen. Dit zijn de ideeën waar u als ondernemer al een tijdje mee in uw achterhoofd loopt maar nooit tijd krijgt om ze uit te werken. Deze ideeën worden aangescherpt en verbeterd door bekwame marketeers. Dit zijn dus geen de zaken die u bijvoorbeeld bij een reclamebureau, tekstschrijver of videomarketing bedrijf neerlegt.

# 6 Direct een website laten bouwen

Omdat de website vaak het meest zichtbaar is voor een onderneming, wordt er vaak het eerste gezocht naar een webbouwer/ webdesigner. Dit is overigens een uitstekend idee wanneer u uw website alleen wilt inzetten als online brochure. Wanneer u wilt dat uw website actief bijdraagt aan uw bedrijfsdoelstellingen, versterken van uw imago en lange termijn positionering dan kunt u beter eerst een marketingbureau inschakelen. Veel te vaak komen wij bedrijven tegen die al gestart zijn met het bouwen van een website voordat zij een marketingbureau inschakelen. Het resultaat is dat zij er achteraf spijt van krijgen omdat zij geld hebben uitgegeven aan een website zonder daarbij vanuit een goed onderbouwd marketingplan gehandeld te hebben.

# 7 Geen resultaatgaranties vragen

Veel marketingbureaus zullen aangeven dat er in marketing niets te garanderen valt. Dit klopt. Maar toch kunt u tegenwoordig met de meer moderne marketingbureaus bepaalde resultaatgaranties afspreken. Ook ons bureau werkt sinds een aantal jaar regelmatig op basis van een beloningsmodel dat gekoppeld is aan de realisatie van omzet en/of bedrijfsdoelen. Vraag ons er naar.

# 8 Vergeten om concrete doelen te stellen

Wanneer u een partij zonder doel iets laat proberen is het op voorhand gedoemd te mislukken en zijn uw investeringen verworden tot kosten. Neem dus samen met uw marketingbureau de tijd om voordat u aan de slag gaat een aantal heldere doelstellingen te formuleren. Dit zorgt ervoor dat u elkaar kunt aanspreken op het wel of niet behalen van resultaat. Dit bevordert de lange termijn samenwerking

# 9 Online en offline activiteiten scheiden

Sommige bedrijven houden partners voor de offline communicatie en hebben partners voor de online marketing. In de nieuwe economie, in het nieuwe zaken doen is er maar één ding. Dat is marketing. Marketing die zorgt voor offline contacten vanuit internet en offline contacten die zorgen voor online exposure. Het grijpt allemaal in elkaar. Als u met verschillende partijen werkt, laat deze dan samenwerken. Vanuit een marketingplan waarin online én offline activiteiten worden beschreven en met elkaar verbonden. Op die manier haalt u het maximale rendement uit uit uw marketingbudget.

# 10 Geen marketingbureau inschakelen

Natuurlijk komt het ook voor dat bedrijven er voor kiezen om geen marketingbureau in te schakelen. Wanneer u een kei op het gebied van marketing, online marketing, projectmanagement, internet, social media in huis hebt, hoeft u ook geen marketingbureau in te schakelen. Maar u dient zich wel bewust van het feit dat marketing tegenwoordig uit veel specialisaties bestaat. En die specialismen passen weer bij verschillende persoonlijkheidstypes. Dit zit in 9 van de 10 gevallen niet altijd opgesloten in 1 specifiek persoon. Ook is het zo dat veel MKB bedrijven vaak niet de middelen hebben om een ervaren marketing manager op de loonlijst te zetten. Het inschakelen van een marketingbureau met meerdere disciplines en ervaren marketeers heeft dus voordelen.

Een andere goede reden om een marketingbureau in te schakelen is een ‘frisse blik'. Een marketingbureau kan de vinger op de zere plek leggen en u daarmee grote stappen vooruit helpen. Geen marketing bureau inschakelen is dus in verreweg de meeste gevallen, niet het juiste advies.

Over NewRatio

In welk hokje moet u Marketingbureau NewRatio plaatsen? Wij zijn een marketingbureau uit Rotterdam dat adviseert en meedenkt over concepten, plannen en strategieën. Wij maken aan de hand van uw onderbuikgevoel en ideeën een goed onderbouwd strategisch marketing plan voor uw bedrijf. Als het plan klaar is dan helpen wij u met een team van grafisch ontwerpers, copywriters, online marketeers en videomarketeers bij de uitvoering.

Het begint bij ons dus altijd met een goed onderbouwd marketing concept en plan. Dit bespaart u als ondernemer of manager niet alleen tijd, geld en energie, de implementatie verloopt sneller en het levert u op zowel de korte als lange termijn ook nog eens meer klanten en omzet op. Hoe dan ook hopen wij dat als u een marketingbureau inschakelt, u de juiste partner weet te vinden.

Voor een orienterend gesprek over het vergroten van uw marketing succes neemt u contact op met Wouter Lagendijk (06-32055558) en Dieter Jansen (06-51199603).

 

Tags: Geen tags toegevoegd

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur