NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

5 tips om in 2012 uw marketing kosten te verlagen en omzet te vergroten5 tips om in 2012 uw marketing kosten te verlagen en omzet te vergroten

Het is weer budgettijd! Wat gaat u in 2012 anders en beter doen? Houdt u rekening met groei, stabilisatie of wellicht een krimp van uw omzet? En welke kansen ziet u om nieuwe klantgroepen aan te boren om de omzet onder bestaande klanten te verhogen?

De wisselende berichten in de media over het economisch herstel maken het niet makkelijker om een omzet forecast te maken. Toch lijkt het erop dat het bedrijfsleven, met het aantrekken van het consumentenvertrouwen, na een periode van kostenverlaging de focus langzaam weer verlegt naar de omzetkant van de organisatie.

Het is daarbij de continue uitdaging om meer te verkopen, op zo efficiënt mogelijk wijze tegen een zo hoog mogelijke prijs.

De marketeer staat in de praktijk voor de uitdaging om tegen steeds lagere kosten toch nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te binden. 

Hoe pakt u het aan? 5 tips om u op weg te helpen.

1. Maak gebruik van nieuwe marketing tools, strategieën en tactieken

Het rendement van traditionele marketing tools zoals beurzen, tv reclames en huis-aan-huis reclame staat in toenemende mate onder druk. Nieuwe media bieden legio kansen en mogelijkheden om tegen lagere kosten in contact te komen met uw doelgroep. Daarnaast zult u ook strategisch en tactisch uit een ander vaatje moeten tappen om de steeds kritischer wordende klant te overtuigen en te binden. Kijk hiervoor naar succesvolle voorbeelden in andere branches of laat u hierbij inspireren door specialisten op het gebied van marketing & innovatie.

2. Verander uw inkoopbeleid & organisatiestructuur

Marketeers zijn geen inkopers. Toch valt er in de praktijk door een slim inkoopbeleid ook op marketing gebied een hoop tijd en geld te besparen op o.a. drukwerk, beurzen en reclame. Daarnaast is het organisatorisch in veel gevallen goedkoper om marketingcommunicatie specialisten niet in vaste dienst te hebben maar hen op projectbasis in te huren. Hierdoor heeft u tevens het voordeel dat u mensen binnenhaalt met een frisse kijk op zaken wat direct ten goede komt aan de creativiteit en het resultaat van uw marketingactiviteiten.

3. Breng meer focus aan in uw marktbewerking

Door uw marketing Euro gerichter uit te geven vergroot u direct het rendement op uw investering. Hiervoor dient wel een goed beeld te hebben op welke klantgroepen u zich ‘proactief' wil gaan richten en welke u ‘reactief' wil bewerken. Ook is het belangrijk dat u de boodschap die u aan de klant wil overbrengen zo scherp mogelijk formuleert (Less is more). Besteed uw marketing Euro's vervolgens aan die klantgroep(en) waarbij u verwacht dat het rendement het hoogste is. Maak keuzes en vermijd een versnippering van uw marketing budget over een te groot aantal klantgroepen waardoor de impact per saldo beperkt is.

4. Verbeter de samenwerking tussen uw marketing & sales team

Succesvolle organisaties zijn er in geslaagd om hun marketingcommunicatie & sales afdeling op een goede wijze met elkaar te laten samenwerken. Twee werelden die in de praktijk ver uit elkaar liggen. Ratio (sales) ontmoet emotie (marketingcommunicatie). Met andere woorden materie/resultaat ontmoet creatie/emotie. Het één kan binnen een succesvolle organisatie niet zonder het ander.
Een resultaatgerichte sales man heeft een meer creatieve tegenpool nodig om zijn "verhaal" op een onderscheidende manier te verkopen en presenteren aan de klant. Aan de andere kant heeft een marketeer input nodig van de markt om te begrijpen binnen welke context hij tot creatieve oplossingen moet komen. Een goede marketing manager verenigt beide werelden en vertaalt dit in een succesvolle marketing strategie waarin iedereen binnen de organisatie actief een bijdrage levert.

5. Ga meer planmatig en resultaatgericht te werk

Marketing is planning. Dit heeft te maken met het feit dat een succesvolle marketing activiteit in de praktijk veel creativiteit en voorbereidingstijd vereist. Ook is een goede timing in hoge mate bepalend voor uw succes. Een niet planmatige manier van werken gaat daardoor direct ten kosten van de kwaliteit, de creativiteit en het resultaat van uw marketing inspanning. Daarnaast is het belangrijk dat u het resultaat van uw marketing inspanning voortdurend blijft meten en evalueren. Stop met zaken die niks toevoegen en ga door met activiteiten waar u succes mee boekt. Maak dus voor 2012 tijdig een gedegen marketing planning en budget en koppel dit aan concrete omzetdoelstellingen en u zult merken dat uw marketing resultaat aanzienlijk beter wordt.


Wij hopen dat u wat heeft aan deze 5 tips bij het maken van uw planning en budget voor 2012. Mocht u geinteresseerd zijn in meer informatie over onze dienstverlening of bent u benieuwd naar nieuwe kansen en mogelijkheden voor uw organisatie neem dan contact met ons op. 

Tags: focus, innovatie, marketing, positionering, omzet

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur