NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

5 FREE tips voor meer Marketing Power!5 FREE tips voor meer Marketing Power!

Het is alweer bijna september. Het jaar zit er alweer bijna op! Het wordt dan ook weer stiekem tijd om alvast vooruit te kijken naar volgend jaar.

Wat gaat u volgende anders en beter doen? Houdt u rekening met groei, stabilisatie of wellicht een krimp van uw omzet? Welke investeringen gaat u dit jaar nog doen om volgend jaar het verschil te maken? En welke kansen ziet u om nieuwe klantgroepen aan te boren of de omzet onder bestaande klanten op slimme wijze te verhogen? De wisselende berichten in de media over het economisch herstel maken het niet makkelijker om een omzet forecast te maken. Toch lijkt het erop dat het bedrijfsleven, met het aantrekken van het consumentenvertrouwen, na een periode van kostenverlaging de focus langzaam weer verlegt naar de omzetkant van de organisatie.

Het is daarbij de continue uitdaging om meer te verkopen, op zo efficiënt mogelijk wijze tegen een zo hoog mogelijke prijs. De moderne marketeer staat in de praktijk voor de uitdaging om tegen steeds lagere kosten toch nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te binden. Een ding staat hierbij vast. In een tijd van steeds kleiner wordende kwaliteitsverschillen en een zeer groot aanbod aan vergelijkbare producten en diensten maakt u met een slim marketing beleid het verschil. Het loont daarom de nodige tijd, energie en middelen om uw marketing & sales beleid eens tegen het licht te houden. U verdient deze investering in de praktijk dubbel en dwars terug. 

Hoe pakt u het aan? 5 tips om u op weg te helpen.

# Tip 1. Maak gebruik van nieuwe strategieen, tools en technieken

Het rendement van traditionele marketing tools zoals beurzen, tv reclames en huis-aan-huis reclame staat in toenemende mate onder druk. Nieuwe media en communicatietechnologieen zoals apps maar ook online video of social media bieden legio kansen en mogelijkheden om tegen lagere kosten in contact te komen met uw doelgroep. Maakt u daar ook optimaal gebruik van?

U zult in ieder geval strategisch en tactisch uit een ander vaatje moeten tappen om de steeds kritischer wordende en moeilijk bereikbare klant te overtuigen en te binden. "The New Marketing is any marketing tactic that relies on earning people's interest instead of buying it" Van push naar pull. Van interruption marketing naar inbound marketing. Blogging, thought leadership, PR, Sponsored events, community building, viral marketing, word of mouth, white papers of inspiratieboek. Stop met het ongevraagd opeisen van aandacht maar ontwikkel relevante content voor uw doelgroep en u zult hiervoor beloond worden. Dit is ook nog eens vele malen goedkoper dan veel geld investeren in advertentiecampagnes, TV reclames of call centers die de klant in toenemende mate links laat liggen. Bouw op die manier aan een eerlijk en authentiek merk met trouwe klanten die u vol overtuiging zullen aanbevelen aan anderen. Kijk hiervoor naar succesvolle voorbeelden in andere branches of laat u hierbij inspireren door specialisten op het gebied van marketing & innovatie.

# Tip 2. Verander uw inkoopbeleid & organisatiestructuur

Marketeers zijn geen boekhouders of inkopers. Toch valt er in de praktijk door een slim inkoopbeleid ook op marketing gebied een hoop tijd en geld te besparen. Zeker in een tijd van economische crisis valt er op dit gebied veel winst te behalen. De marketing en reclamebranche kampt met een groot capaciteitsoverschot en wil graag voor u aan de slag. Ook kunt u tot eind 2013 profiteren van hele interessante fiscale regelingen waardoor u de investering in bijvoorbeeld een nieuwe website of app versneld kunt afschrijven. En een advertentie in een magazine of reclame op TV koopt u met een beetje onderhandelen voor de helft van de prijs.

Juist deze tijd leent zich er daarom prima voor om tegen lage kosten te investeren in een nieuwe website, uw merkimago te verbeteren of de ontwikkeling van een nieuw concept. Daarnaast is het organisatorisch in veel gevallen goedkoper om marketingcommunicatie specialisten niet in vaste dienst te hebben maar hen op projectbasis in te huren. Op flexibele basis kunt u alle expertise betrekken die u nodig heeft. Hierdoor heeft u tevens het voordeel dat u mensen binnenhaalt met top class skills die u met een frisse kijk op zaken in korte tijd kunnen helpen bij het verbeteren van uw resultaat.

# Tip 3. Breng meer focus aan in uw marktbewerking

Door uw marketing Euro's gerichter uit te geven en de focus van uw verkoopinspanningen te vergroten stijgt in de meeste gevallen direct het rendement op uw investering. Hiervoor dient wel een goed beeld te hebben op welke klantgroepen u zich ‘proactief' wil gaan richten en welke u ‘reactief' wil bewerken. Ook is het belangrijk dat u de boodschap die u aan de klant wil overbrengen zo scherp mogelijk formuleert (less is more). Besteed uw marketing Euro's vervolgens aan die klantgroep(en) waarbij u verwacht dat het rendement het hoogste is. Maak keuzes en vermijd een versnippering van uw marketing budget over een te groot aantal klantgroepen waardoor de impact per saldo beperkt is.

# Tip 4. Verbeter de samenwerking tussen marketing & sales 

Succesvolle organisaties zijn er in geslaagd om hun marketingcommunicatie & sales afdeling op een goede wijze met elkaar te laten samenwerken. Twee werelden die in de praktijk ver uit elkaar liggen. Ratio (prijs, materie en sales) ontmoet emotie (marketingcommunicatie, sfeer en klantbeleving). Met andere woorden materie & resultaat ontmoet creatie & emotie. Het één kan binnen een succesvolle organisatie niet zonder het ander.
Een resultaatgerichte sales man heeft een meer creatieve tegenpool nodig om zijn "verhaal" op een onderscheidende manier te verkopen en presenteren aan de klant. Aan de andere kant heeft een marketeer input nodig van de markt om te begrijpen binnen welke context hij tot creatieve oplossingen moet komen. Een goede marketing manager verenigt beide werelden en vertaalt dit in een succesvolle marketing strategie waarin iedereen binnen de organisatie actief een bijdrage levert.

# Tip 5. Ga meer planmatig en resultaatgericht te werk

Marketing is planning. Dit heeft te maken met het feit dat een succesvolle marketing activiteit in de praktijk veel creativiteit en voorbereidingstijd vereist. Ook is een goede timing in hoge mate bepalend voor uw succes. Een niet planmatige manier van werken gaat daardoor direct ten kosten van de kwaliteit, de creativiteit en het resultaat van uw marketing inspanning. Daarnaast is het belangrijk dat u het resultaat van uw marketing inspanning voortdurend blijft meten en evalueren. Stop met zaken die niks toevoegen en ga door met activiteiten waar u succes mee boekt. Maak dus voor 2014 tijdig een gedegen marketing planning en budget en koppel dit aan concrete omzetdoelstellingen en u zult merken dat uw marketing resultaat aanzienlijk beter wordt.

Meer weten?

Mocht u geinteresseerd zijn in een analyse van het verbeterpotentieel van uw organisatie dan kunt u hiervoor contact opnemen met Wouter Lagendijk of Hans Janssen. Aan de hand van enkele gesprekken, een klein intern vooronderzoek en een online concurrentieanalyse brengen wij de mogelijke verbeterpunten voor uw organisatie stelselmatig in kaart en komen wij in korte tijd met gerichte aanbevelingen voor resultaat verbetering. We kunnen u daarna tevens van dienst zijn bij de realisatie van uw plannen.

Tags: innovatie, marketing, inbound, marketing,, authentiek,, budget,

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur