NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Bestuurders meer betrekken bij sales en marketingBestuurders meer betrekken bij sales en marketing

In plaats van een puur controlerende rol, zou je de senioriteit en ervaring meer in moeten zetten op de opbrengstenkant van de onderneming.

Bestuurders hebben grote netwerken en ingangen op andere niveaus dan de marketing en sales medewerkers van de onderneming. Bundel de krachten en formaliseer ook een commerciële rol voor bestuurders.

Ik hoorde recent het volgende verhaal:

Joost loopt al een lange tijd mee als head of marketing. Hij heeft veel contact met Virgo, directeur sales, omdat hij gelooft in samenwerking tussen deze twee verschillende disciplines. Virgo gebruikte de input van Joost voor een een uitgebreide relationship review met een belangrijke klant en om de klant- strategie voor het nieuwe jaar te presenteren. De meeting ging redelijk, maar met de algemeen directeur was er niet direct een click, wellicht leeftijdsverschil dachten Virgo oen Joost. Aan het eind vroeg de directeur aan Virgo om vooral de groeten te doen aan zijn baas. Zij kenden elkaar heel goed en zaten bovendien samen in een aantal besturen. Virgo voelde het als een gemiste kans. Hij besloot direct om met Joost en de voltallige directie een plan te maken voor betrokkenheid van bestuur/commissarissen in de commerciële strategie van de onderneming en de uitvoering daarvan.

Lees dit artikel

Hans Janssen

1 maart 2013

Tags: management, ondernemen, marketing, klanten, klantenbinding, bedrijfscultuur, organisatie, bedrijfsprocessen, commercieel, klantcontact, relatie

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur