NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Commercieel innoveren door middel van IncrowdSourcingCommercieel innoveren door middel van IncrowdSourcing

In navolging op een vorig blogartikel: "Waarom is het uitvoeren van een klantgerichte strategie toch zo moeilijk" http://bit.ly/ijYiUV schrijf ik nu een stuk over de eerste stap van de oplossing. Hou het simpel en gebruik je eigen medewerkers in deze eerste stap. Het is daarmee laagdrempelig en het verhoogd de werknemersparticipatie en daarmee enthousiasme en productiviteit.

Door commercieel te innoveren vergroot je het onderscheidend vermogen ten opzichte van directe concurrenten. Je bent hierdoor minder vatbaar voor toenemende prijsconcurrentie en verhoogt op termijn de omzet enmarktaandeel van de onderneming. Ons uitgangspunt is daarbij dat commerciële innovatie vanuit de onderneming zelf moet beginnen.

De eerste stap in het commerciële innovatietraject is IncrowdSourcing. Het is een laagdrempelige en kosten-efficiënte manier om de vele kennis en creativiteit die bij de eigen werknemers aanwezig is, te ontsluiten. Je stimuleert hiermee van binnen uit het creatief en innovatief vermogen van de organisatie.

Tijdens een aantal korte sessies halen wij met een kleine groep medewerkers veel bruikbare commerciële ideeën naar boven. Het resultaat is veel informatie en suggesties voor het management waarmee zij de commerciële innovatiestrategie vorm kan geven. Daarnaast verhoogt het de betrokkenheid, draagvlak en het enthousiasme van de medewerkers.

Click hier voor de brochure over IncrowdSourcing. 

 

Tags: klantgericht, ondernemen, innovatie, klantgerichtheid, organisatie, commercieel, onderscheidend, omzet, brainstorm, creatief, teamwork, positioneren

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur