NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Uw Klanten Grijpen de MachtUw Klanten Grijpen de Macht

Klanten hebben steeds meet tools in handen om weloverwogen commerciële beslissingen te nemen. Hoe ga je daar als aanbieder mee om?

 

"Uw klanten zullen actiever in het commerciële proces komen te staan."

Deze verhoogde activiteit wordt veroorzaakt door de digitale mogelijkheden die hij tot zijn beschikking heeft. En deze mogelijkheden zullen nog verder toenemen." Aan het woord is Hans Janssen, Managing Partner van New Ratio, gespecialiseerd in commerciële innovatie en klantgericht ondernemen.
Klanten zullen zich online te informeren voordat een koopbeslissing plaatsvindt. Niet alleen specificaties van producten of diensten zijn digitaal beschikbaar, maar ook de mening van anderen. Ondernemers zullen hiervan willen profiteren en zullen van digitale massamedia gebruik moeten maken om in dialoog te gaan met individuele consumenten, afnemers en leveranciers. Tot voor kort was internet slechts een informatiemedium, maar door de opkomst van sociale media is hier een nieuwe dimensie aan toegevoegd. Met als belangrijkste gevolg dat de "macht" van de klant alleen maar groter wordt.

 

Innovatie in het commerciële proces

Organisaties die hun marktpositie willen handhaven of uitbouwen zullen hun commerciële processen moeten aanpassen aan de veranderde omstandigheden. Janssen: "Het centraal stellen van de klant in het gebruik van social media wordt een belangrijk topic voor 2011. Bij het commercieel positioneren kan de onderneming niet om het gebruik van social media heen". Het inzetten van social media vereist wel een strategie, ingebed in de andere marketingactiviteiten zoals website, sales en customer service, call centre activiteiten, reclame en pr. Ook de (commerciële) activiteiten van medewerkers zullen conform de strategie moeten worden uitgevoerd. 

Belangrijke aanbevelingen in die strategie zijn:

- Scherpe doelgroepdefinitie

- Denk vanuit het andere aankoopproces van de klant

- Neem alleen te calculeren risico's

- Laat werknemers gecontroleerd participeren

- Inspireer en geef mogelijkheden om "terug te praten"; feedback

- Zet specialisten in
- Stel doelen, meet en evalueer

 

Hans Janssen, NewRatio

http://www.commercieelexcelleren.com/nieuws/hansjanssen-klanten-macht/

 

 
 

Tags: klantgericht, marketing, klanten, social, media

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur