NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

De draai van SNSDe draai van SNS

Het leek een vooruitstrevende strategie te zijn: rekening houden met meerdere stake holders en met name de klant en de de lange termijn. De korte termijn aandeelhouderswaarde zou even op de tweede plaats komen en de beloning van het bestuur zou daarop afgestemd worden. Helaas, het kwam te vroeg.

Nog geen twee weken geleden schreef ik een stukje over de SNS die trendsetter wilde gaan worden in het lange termijn denken met betrekking tot andere stake holders zoals klanten. Ik vond het moedig en noodzakelijk, maar heb toch wel de nodige vraagtekens gezet. Zou het bestuur de rug recht kunnen houden en hun idee kunnen omzetten in een strategie. Ik toonde mij toen al wat sceptisch over de reactie van de aandeelhouders. De kogel is door de kerk. De commissarissen hebben een behoorlijke draai moeten maken om grootaandeelhouders tegemoet te komen. Delta Lloyd en VEB, wilde graag op de oude voet verder en zijn nog steeds van mening dat hun belang (aandeelhouderswaarde) het best gediend is als bestuurders beloond worden met de stijging van de waarde van het aandeel. Jammer voor Bos die bonussen wil beperken, jammer voor de klant, die toch minder prominent voorop komt te staan. Ook heel jammer voor Ronald Latenstein van Voorst die een hele nieuwe weg in wilde slaan.

Het is te hopen dat het slechts om een nuancering gaat, zoals commissaris Zwartendijk stelt. Het is echter wel duidelijk dat belangrijke aandeelhouders van SNS Reaal niet geloven dat een bestuur met en lange termijn visie op verschillende stake holders ook voor hun genoeg waarde kan creëren, tenzij het met aandelen wordt beloond. Ik wens Ronald van Latenstein van Voorst succes met het vinden andere creatieve manieren om, juist nu het vertrouwen in de financiële sector heel laag is, de klant centraal te stellen en daarmee waarde voor de onderneming te creëren. NewRatio helpt hem er graag bij.

 

Hans C.F.J. Janssen

Managing Partner

Tags: management, innovatie, klant, klanten, klantwaarde, klantgerichtheid

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur