NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

De trends in de recruitment marktDe trends in de recruitment markt

 

De sector voor job recruitment zit weer in een groeifase. In januari groeide het personeelsbestand in het sterkste tempo sinds juni 2007 (Nevi). Belangrijker nog, uw sector gaat de komende jaren veranderen en wordt aantrekkelijker en bepalender voor veel partijen die personeel nodig hebben. Wie worden de winnaars?

Tijdens het World Economic Forum vorige week in Davos zei Jeffrey Joerres, Voorzitter van Manpower: "In 2011 zal het vertrouwen verder groeien. We zijn optimistisch". Ook zei hij: "Werkgevers moeten op hun tellen passen wegens de grote tekorten op de arbeidsmarkt door vergrijzing. Ze moeten niet uitsluitend een strategie uitzetten voor de onderneming, maar ook vaststellen op welke wijze zij de komende vijf tot tien jaar hun behoeften aan talent vervullen." 

Uit onderzoek onder ruim 35.000 werkgevers in 36 landen blijkt dat één op de drie worstelt met het invullen van functies die cruciaal zijn voor het voortbestaan van de onderneming.

NewRatio heeft een beknopt overzicht gemaakt van de ontwikkelingen in de markt van job recruitment bij de verschillende participanten en deelt deze graag met u. Wij gaan onder andere in op de volgende zaken:

=Trends voor werkgever, werknemer en de recruitment sector
=Winnaars en verliezers
=Succesfactoren

Deze sector krijgt de komende jaren te maken met groei in een snel veranderende arbeidsmarkt. In onze visie biedt dit kansen, maar zijn er ook bedreigingen in een markt die gekenmerkt door het grote aantal spelers, die heel divers zijn. Alleen die spelers die een onderscheidend vermogen weten te ontwikkelen en dit effectief kunnen uitdragen naar hun klanten en kandidaten zullen optimaal en blijvend gaan profiteren van de komende opleving.

Click hier voor de presentatie.

Hans Janssen

Managing Partner

 

Tags: focus, ondernemen, klant, client, klantgerichtheid, klantenbinding, bedrijfscultuur, organisatie, bedrijfsprocessen, commercieel, internet, onderscheidend, social, klantenservice, trends, vermogen, en, contracten, werknemers, job, positioneren, werving, concurrentie, flexwerker, search, executive, tijdelijke, selectie, recruitering, arbeid, uitzendmarkt, marketing,

Reacties

  1. 26 mei 2011 om 12:20Ronald van Blerck

    het zal mij benieuwen. Ik merk wel dat er via social media een steeds groter platform komt voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod voor zowel vaste banen als interim werk. Maar in mei 2011 is er voor financiele functies in ieder geval nog meer aanbod dan vraag. Maar dat er nog heel veel ruimte is voor verbetering in de manier waarop bedrijven met hun personeel omgaan dat is wel duidelijk. Ik denk dat het altijd wel een golfbeweging zal blijven, ook in de toekomst. Aandeelhouderswaarde blijft allesbepalend.

Plaats je reactie

  • Verstuur