NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Gebruik Social Media kan nuttig zijnGebruik Social Media kan nuttig zijn


Er wordt veel geschreven over social media. Het is ook hot, maar laten we beseffen dat we het hier hebben over een kanaal om klanten te bereiken, een dialoog met ze aan te gaan en informatie te verkrijgen. Belangrijk is dus steeds weer de essentie van social media in beeld te houden.

 

 

Begin zoals altijd met het bepalen van de bedrijfsdoelstellingen. Wat willen we bereiken, met welke doelgroep? De volgende vraag is meer een marketing vraag en gaat onder meer over hoe we onze doelstellingen willen bereiken. Hierbij is communicatie belangrijk, maar ook de marktbenadering in zijn algemeenheid.

Als wij denken over hoe wij de marketingdoelstellingen willen realiseren, kijken we dus ook hoe we onze klanten kunnen bereiken. Nu is het tijd om onder andere communicatiekanalen te bepalen. Social media komt dan in deze moderne tijd zeker aan de orde.

Bij het maken van een SocMed plan, denk dan aan een aantal aspecten die helder moeten zijn. Doelstellingen (wat wil je precies bereiken met het gebruik van SocMed), klantgroepen, SocMed middelen en kanalen, contactmanagement en informatiestromen, inrichten van structuur en management van SocMed afdeling met daarbij policies en procedures, trainen van de medewerkers, meten van resultaten en analyse, inpassen van de SocMed afdeling in de organisatiestructuur (verbinding met communicatie, marketing, sales, klantenservice, productontwikkeling etc.).

Ik blijf van mening dat SocMed heel nuttig kan zijn en niet ingewikkeld is. Voorwaarde is wel dat je er overwogen aan begint en er niet zo maar instapt.

Hans C.F.J. Janssen
NewRatio B.V.

 

Tags: customer, marketing, klanten, klantgerichtheid, positionering, media, socialmedia

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur