NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Wat iedere verkoper en marketeer kan leren van een potje Glowgolf?Wat iedere verkoper en marketeer kan leren van een potje Glowgolf?

Door het morgen anders, slimmer en beter te doen dan uw belangrijkste concurrenten. Dat klinkt relatief simpel en zo is het ook. U hoeft hierbij niet eens te denken aan baanbrekende innovaties die jarenlange ontwikkeling vergen en torenhoge budgetten. Als u er in de praktijk in slaagt om hetzelfde product of dienst net even op een originelere, leukere en andere manier te vermarkten maakt u al het verschil. Dit kan door een extra element aan uw product toe te voegen waardoor de beleving en klantervaring totaal verandert en u niet meer vergelijkbaar bent met uw directe concurrent. Maar ook door een andere manier van communiceren, een andere uitstraling of het creeren van een aansprekend verhaal rondom uw product of bedrijf komt u al een heel eind. Nu zult u denken, kom eens met een voorbeeld. Dat zal ik doen, uit het leven gegrepen.........

Vorige week zondag was het heel de dag druilerig weer. Echt een dag om iets leuks te gaan ondernemen met het gezin. Maar wat dan? Na het internet afgespeurd te hebben op zoek naar nieuwe inspiratie voor een leuk dagje uit besloten wij om te gaan glowgolfen. Glowgolfen? Nooit van gehoord? Schaam u niet want dat had ik tot afgelopen zondag ook niet.

Als marketeer ben ik natuurlijk altijd geinteresseerd in het achterliggende verhaal van een product of dienst en zo bleek dit een van de meest snelgroeiende familie activiteiten in ons land is, met inmiddels 13 glowgolfbanen in het hele land. Maar wat is het nu eigenlijk? Als je het plat slaat is het niet meer dan een traditionele midgetgolf baan die we eigenlijk al jarenlang kennen maar dan in een avontuurlijk decor waarin je jezelf waant tussen de vissen en koraal. De baan is uitgelicht door fluorescerende black lights waardoor de ballen, de banen en het decor licht geven. Een spelletje midgetgolf duurt net zoals vroeger nogsteeds 1 uur en u betaalt € 7,50 per deelnemer. Het grote verschil..... ik moest voor dit traditionele spelletje in een nieuw jasje maar liefst een half uur in de rij staan!

Waarom staan mensen voor u in de rij?

In de marketing is een lange rij het meest zichtbare bewijs van succes. Mensen nemen in de praktijk om twee redenen de moeite om in de rij te gaan staan: bij schaarste, innovativiteit of een overmaat aan sociale bewijskracht. Een gevoel van schaarste ontstaat bij beperkte, tijdelijke of exclusieve beschikbaarheid. Je kent het gevoel wel: nog 1 stoel beschikbaar, alleen vandaag geldig, alleen toegang voor genodigden of het hoogste bod geldt. Innovatief is iets wat nieuw is, iets dat je nooit eerder ervaren hebt en je om die reden graag wilt uitproberen. Sociale bewijskracht ontstaat als veel mensen in je directe omgeving iets doen wat jij nog niet doet. Het gevoel dat je iets mist. Als iedereen het doet dan moet jij het toch ook een keer gedaan hebben? Andersom gaat dit fenomeen ook op als iedereen er mee stopt of teleurgesteld afhaakt; waarom zouden andere mensen er dan nog aan beginnen?

Op alle drie deze aspecten kunnen de meeste bedrijven nog een flink stap vooruit maken om hun marketingsucces te vergroten. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw product schaars wordt? Hoe kunt u innovatief zijn zonder daarbij te moeten investeren in het ontwikkelen van een geheel nieuw product? En op welke manier kan u de sociale bewijskracht van uw product vergroten? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Het belangrijkste is dat u open staat voor verandering. Dit doet u door los te komen van de dagelijkse praktijk en even met andere ogen naar uw eigen bedrijf te kijken. Als creatieve business partner help ik u hierbij. In slechts 5 werkdagen maak ik samen met uw bedrijf een creatief marketing & sales plan. In slechts 5 dagen zult u denken, hoe werkt dat in de praktijk?

Uw week ziet er als volgt uit:

> Maandag: analyse van de markt, klantpotentieel, product en diensten aanbod en uw 3 belangrijkste concurrenten 

> Dinsdag: keuzes maken voor belangrijke klantgroepen, omzetdoelstellingen en marketing budget bepalen

> Woensdag: een dagje weg van kantoor, brainstormen, nieuwe inspiratie op doen, hoe verrassen we de klant op een zo creatief mogelijke wijze met de beschikbare mankracht, producten, diensten en middelen

> Donderdag: Marketing mix uitwerken, moodboard maken, creatieve vertaalslag naar schetsontwerp van de benodigde marketingcommunicatie uitingen

> Vrijdag: Samenvatten marketing & sales plan en mogelijk presentatie van het plan aan directie en management.

Na een week hard werken volgt een welverdiend weekend waarin u lekker met de familie gaat.......Glowgolfen! Vol nieuwe energie en inspiratie gaat u maandag direct aan de slag met de uitvoering! Indien nodig ondersteunen wij uw organisatie hierbij zodat u verzekerd bent van een snelle en accurate uitvoering. Zo simpel is het eigenlijk. Gaat u ook liever met een goed strijdplan het nieuwe jaar in? Bel of mail mij dan en wie weet sta ik maandag bij uvoor de deur. De kaartjes voor een uurtje glowgolf liggen ook al voor u klaar (kijk ter inspiratie ook eens op www.glowgolf.nl).

Wouter Lagendijk

wouter@newratio.com of +31 (0)10-8462921

Tags: Geen tags toegevoegd

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur