NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Is het glas half leeg of half vol?Is het glas half leeg of half vol?

Ik denk dat we als manager of ondernemer over het algemeen positief zijn ingesteld dus ik ga er even vanuit dat de meeste van ons op dit moment denken dat het glas half vol is. 

Maar maakt dat nu eigenlijk veel uit?

Als we blijven doen wat we doen dan verliezen we het op termijn. Want het water in ons glas zal langzaam verdampen en dat terwijl we er naar staren. Dan is er geen sprake meer van half leeg of vol. Dan is het te laat.

Ik heb een beter voorstel...als we nu eens met zijn allen gaan zoeken naar een kraan.

In mijn ogen ligt daar ook de clou van de oplossing...met zijn allen. Heel lang al kijken veel managers en ondernemers niet verder dan hun eigen bedrijf en zijn met name intern gericht. Je ziet wel hier en daar samenwerking ontstaan maar nog steeds gefragmenteerd en vaak met alleen commercieel belang.

Ik heb het meer over het delen van kennis, het leren van ideeën en oplossingen in andere branches, het bestuderen van mechanismen maar ook elkaar promoten en complimenteren met behaalde successen zodat we een omslag kunnen maken in traditionele denkpatronen.

Te lang is er gekopieerd en daardoor lijken veel ondernemingen op elkaar. De klant ziet weinig verschillen meer in kwaliteit, prijs en service. Dus kiest uiteindelijk maar voor de goedkoopste oplossing.

Focus

Gezien de tijdgeest is differentiatie en doelgroepgericht ondernemen veel sterker. De belangrijkste omslag is die van de denkrichting waarbij de focus verlegd wordt van vermijden naar bereiken. Met andere woorden, van fundamenteel denken in ‘problemen, risico's en falen' naar fundamenteel denken in ‘kansen, mogelijkheden, uitdagingen en resultaat'.

We verleggen de focus naar waar we naar toe willen. Als het doel past in de visie van het groter geheel en er wordt geen schade aangericht, dan stuurt die focus alle energie de goede kant op.

Nieuwe kansen en mogelijkheden

De kansen liggen vooral in de combinatie van ondernemersprofiel, producten en diensten, locatie en doelgroep. Op deze wijze ontstaan dan eigenlijk opeens oneindig veel benaderingen en modellen. Met als enige beperking onze eigen perceptie en zo komen we dus tot "out-of-the-box" denken en het delen van kennis. Daarbij is het niet van belang of die kennis direct geleid heeft tot succes. Sterker nog als je weet wat niet werkt is de kans op succes juist groter.

Wat doen we dan eigenlijk? We zijn dan eigenlijk van een onderneming een sterk merk aan het maken met een eigen identiteit die uitgaat van eigen kracht en inzicht.....en dat valt niet te kopiëren.

Hoe pakt u het aan?

NewRatio helpt bedrijven om hun onderscheidend vermogen ten opzichte van directe concurrenten te vergroten en daarmee het resultaat te verbeteren. Samen met u maken wij van uw bedrijf, product of dienst een sterk merk waardoor u opvalt in de ogen van de klant en u blijvend verzekerd bent van toekomstig succes.

Op basis van een beproefde methodiek, kennis en ervaring bepalen wij samen met u in vier sessies van een halve dag de meest succesvolle strategie voor uw onderneming. Vervolgens maken wij samen met u de vertaalslag naar het aanscherpen van uw marketingcommunicatie, het versterken van de commerciële vaardigheden van uw sales team en het creëren van een inspirerende winkel, kantoor of showroom waar u de klant kunt verleiden tot het kopen van uw product of dienst.

In korte tijd heeft u een helder beeld van uw groeipotentieel, toekomstkansen en kunt u vol vertrouwen en rust aan de slag gaan met u vergroten van uw succes.

Bent u benieuwd wat NewRatio voor uw onderneming kan betekenen? Neem dan voor een intakegesprek contact op met Wouter Lagendijk of Hans Janssen.

Tags: innovatie, marketing, merkstrategie, visie

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur