NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Landelijke Performance Monitor van NewRatio. Hoe staat de Nederlandse onderneming ervoor?Landelijke Performance Monitor van NewRatio. Hoe staat de Nederlandse onderneming ervoor?

Resultaten

Het algemene beeld is dat het Nederlandse bedrijfsleven positief gestemd is als het gaat om de toekomstige ontwikkeling van de resultaten. Zowel de omzet als de winstgevendheid zullen toenemen verwacht zo'n 60% respectievelijk 70% van de deelnemers. Het merendeel van de deelnemers is in algemene zin tevreden met zijn bedrijf; 80% geeft zichzelf een score van 7 of meer. Het valt op dat 40% van de deelnemers van mening is dat ze weinig of geen onderzoek doen naar de wensen en verwachtingen van de klanten. Tevens doet 40% weinig aan het trainen en coachen van haar medewerkers om vaardigheden te verhogen.
De concurrentie zal volgens een meerderheid van de deelnemers steeds verder toenemen. Er zijn ook een aantal zaken die aangepakt dienen te worden om de optimistische verwachtingen waar te kunnen maken. Innovatie, klantgerichtheid, interne organisatie beter inrichten, meer eenheid en gezamenlijke aanpak richting klanten zijn daar belangrijke voorbeelden van.

Prioriteiten

De prioriteiten die worden genoemd hebben voor al met klanten te maken. Meer dan 70% heeft als prioriteit het werven van nieuwe klanten en doelgroepen en 40% wil meer uit bestaande klanten halen. Daarnaast hebben innovatie/de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten (37%) en het vergroten van de concurrentiekracht en merkpositionering (33%) de hoogste prioriteit.

Complete Onderzoek

Neemt u vooral contact met ons op indien u interesse heeft in het complete onderzoek.

.

Tags: onderzoek, enquete

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur