NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Lifetime Value als vertrekpunt voor nieuwe klanten en  omzetgroeiLifetime Value als vertrekpunt voor nieuwe klanten en omzetgroei

In de praktijk wordt "Break-even omzet" vaak gebruikt als maatstaf voor het succes van uw onderneming. In dit korte artikel wil ik uw aandacht vestigen op de toepassing van "Lifetime Value" als praktische manier om uw commercieel succes te vergroten.

Waarom is inzicht in de Lifetime Value van uw klanten zo belangrijk?

Vooral omdat het u direct een idee geeft van de opbrengstwaarde van een potentiële klant, dit helpt u om te beslissen hoeveel u bereid bent te betalen om "nieuwe klanten te kopen" voor uw bedrijf. Zodra u een idee heeft van de "Lifetime Value" van uw klant, heeft u twee opties om te beslissen hoeveel tijd, energie en middelen u wilt investeren om een nieuwe klant aan u te binden:

1. Investering op basis van transactiewaarde: dit is het bedrag dat u bereid bent te investeren per nieuwe betalende klant/ per campagne - zolang de kosten lager zijn dan de winst die u maakt op uw "eerste klanttransactie". Dit is een korte termijn strategie die het meest zinvol is wanneer korte termijn cashflow een belangrijke restrictie is.

2. Investering op basis van Lifetime Value: Dit is de prijs die u bereid bent te betalen per klant waarbij u de initiële investering in het binnenhalen van de klant uitsmeert over de Lifetime Value van de klant. Uw initiële investering in marketing dient bij toepassing van deze strategie wel gedekt te worden door voldoende korte termijn cashflow.

Nu begrijpt u direct waarom bepaalde sportscholen in de praktijk een gratis lidmaatschap aanbieden om extra leden te werven. Sportscholen weten dat zolang ze minder dan € 90 besteden aan het werven van een nieuw lid de klant op korte termijn winstgevend zal zijn.

Toepassing van beiden maatstaven biedt een perfecte basis voor het ontwikkelen van kosten-effectieve en meetbare marketing programma's. Ook geeft het u handvatten om uw prijs- en kortingsbeleid aan op te hangen.NewRatio helpt u bij het toepassen van de Lifetime Value benadering voor uw onderneming. Meer omzet met minder tijd, energie en middelen is hierbij ons uitgangspunt. 

Wilt u eens van gedachten wisselen over toepassing van de Lifetime Value benadering voor uw onderneming?

Neem dan contact op met:

Wouter Lagendijk - Business Coach 

06-32055558 of wouter@newratio.com

Tags: Geen tags toegevoegd

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur