NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Merkdifferentiatie leidt tot beter financieel resultaatMerkdifferentiatie leidt tot beter financieel resultaat

Het inzetten van merkdifferentiatie leidt tot een beter financieel resultaat. Dat blijkt uit onderzoek van de wetenschappers Frank Verbeeten (Erasmus Universiteit) en Peter Vijn (Nyenrode). Zij hebben voor hun onderzoek twee verschillende vakgebieden gemeten, accounting en marketing. Met de meting hebben zij antwoord gegeven op de vraag of merkdifferentiatie leidt tot betere financiële resultaten.

Het onderzoek toont immers aan dat met een hogere differentiatie en dus meer onderscheidend vermogen een significant positief effect te zien is op de financiële prestaties van een bedrijf. Differentiatie kan zo tot groei leiden. Op die manier wordt gewerkt aan de bouw van een sterk merk. Hoe meer gedifferentieerd een merk is, hoe meer het onderscheidend is en opvalt in de massa.

Volgens Verbeeten en Vijn is 40% van de return on investment te verklaren door de hoogte van de merkdifferentiatie. Om op een goede manier merkdifferentiatie neer te zetten, zijn er wel tips te geven. Zo moet er een eigen unieke visie ontwikkeld worden, waarbij gedurfde keuzes gemaakt moeten worden. Daarnaast moet buzz rond het eigen merk gerealiseerd worden.

 

Tags: onderscheidend, omzet, vermogen,, positionering,, marketing,, winstgevendheid,

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur