NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Mobiel bankieren maakt klanten loyaalMobiel bankieren maakt klanten loyaal

Amerika's grootste bank, de Bank of America, was de eerste bank die een iPhone bankapplicatie introduceerde, en op dit moment is de app verreweg het meest populair van alle financiële toepassingen die er te downloaden zijn.

 

En dat lijkt alles te maken te hebben met de wijze waarop de Bank of America haar klanten begrijpt en zichzelf positioneert: geef mensen meer controle over en invloed op hun bankactiviteiten en ze worden loyale klanten. De iPhone app is voor de bank geen gimmick maar een belangrijk onderdeel van hoe men de toekomst van de financiële dienstverlening ziet. Al in 2007 lanceerde de Bank of America een internetplatform voor mobiel bankieren, dat ondertussen door 2 miljoen van de 59 miljoen klanten wordt gebruikt. Een percentage gebruikers waarmee de bank de concurrentie ver achter zich laat. Overigens doen die gebruikers dat niet alleen met behulp van de iPhone: er is ook een versie van de mobiele software geïntroduceerd voor de BlackBerry. En (op de allereerste dag!) voor het nieuwe Google Android platform, waar ondertussen veel smartphones gebruik van maken.

Een kwestie van smart investeren dus. Helemaal als meegerekend wordt dat digitaal bankieren van consumenten ook leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen. En dat zo'n 10 procent van die 2 miljoen gebruikers ook nog eens nieuwe klanten zijn, voor wie het mobiele platform dus hoogstwaarschijnlijk een doorslaggevend argument is geweest om van bank te wisselen. Het succes is een mooie illustratie van wat investeerder Fred Wilson onlangs betoogde over de digitale toekomst van particulier bankieren. Mobiel bankieren laat mensen bankieren op hun eigen voorwaarden, zegt ook Douglas Brown, senior VP-mobile product development van Bank of America, in een artikel in Advertising Age. "People like the app because it lets them control their finances better and stay on top of their balances. It makes them feel better about their finances, and that ... engenders loyalty to the brand."

Tags: klanten, internet, bankieren, loyale, iphone, mobiel

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur