NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Consument winkelt vaker op het webConsument winkelt vaker op het web

Het aantal consumenten dat online winkelt heeft dit jaar een sprong gemaakt. Uit een peiling van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dit voorjaar blijkt dat 8,8 miljoen mensen aangaven wel eens een online aankoop te hebben gedaan. In de twee voorgaande jaren ging het om ongeveer 7,5 miljoen personen.

Ook het aantal frequente internetshoppers nam toe, van 5,4 miljoen in 2008 naar zes miljoen dit jaar. Het gaat daarbij om mensen die in de drie maanden voor de peiling een aankoop hebben gedaan. Bijna een kwart van deze groep gaf aan in deze periode meer dan vijf aankopen via internet te hebben gedaan.

Winkelen op buitenlandse websites verloopt niet altijd even vlekkeloos. Consumenten lopen tegen diverse hindernissen aan als ze online iets willen bestellen. Dit blijkt uit het donderdag gepubliceerde Mystery shopping-onderzoek dat in opdracht van de Europese Commissie is uitgevoerd.

Vooral beperkingen bij de registratie, het transport en de betaling kan de koper opbreken. Voor landen als Cyprus, Malta, Luxemburg en Litouwen zorgt dit bijvoorbeeld voor een beperking in het aanbod, blijkt uit het onderzoek. Op buitenlandse websites was het vaak niet mogelijk een van deze landen te selecteren in het registratieformulier.

Aan het onderzoek deden 'mystery shoppers' in alle 27 lidstaten van de Europese Unie mee. Hun boodschappenlijst bestond uit honderd verschillende producten, waaronder boeken, sportartikelen, beeldschermen, horloges, jassen en een koelkast.

De Nederlandse deelnemers vonden voor de honderd producten 705 aanbiedingen, waarvan 205 op Nederlandse websites en vijfhonderd op buitenlandse. Voor 31 procent van de producten vonden de Nederlandse internetklanten uitsluitend aanbiedingen in het buitenland. Een relatief groot aanbod in eigen land vonden de shoppers ook in Frankrijk, Duitsland, Zweden en Groot-Brittannië.

 

Tags: klanten, onderzoek, consumenten, website, klanttevredenheid, internet, koopgedrag

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur