NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Océ beloont loyale klantenOcé beloont loyale klanten

Océ geeft aandelencertificaten uit aan loyale klanten. Deze aandelenactie is een nieuw initiatief van Océ om trouwe klanten te belonen, speciaal in het leven geroepen voor haar grafische relaties. Immers gaat het met hen goed dan gaat het oom met Océ goed, en vervolgens ook met het aandeel Océ. En om de cirkel rond te maken profiteert diezelfde klant dan op zijn of haar beurt weer van een positieve bersnotering.

Wanneer klanten loyaal zijn aan uw bedrijf verdienen zij het om beloond te worden. Op basis van de waarde die een klant creërt voor uw organisatie is het slim om een beloningsplan te ontwikkelen. Hierbij brengt u zowel zowel de mate van loyaliteit als de drijfveren van uw klant om loyaal te blijven in kaart. Zo bent u in staat om uw klant te belonen op een manier die bij hem past.

Uit onderzoeken blijkt dat beloningen in een loyaliteitsprogramma een positief effect hebben op de klantloyaliteit. Beloning aan betrokken partijen heeft het hoogste rendement wanneer deze product gerelateerd is, de timing van beloning is hierbij niet van belang. Daarentegen is beloning aan minder betrokken klanten het meest effectief wanneer deze onmiddelijk geschied, hierbij hebben product of niet product gerelateerde beloningen hetzelfe positieve effect op de klantloyaliteit.

Tags: Geen tags toegevoegd

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur