NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

NIMA verandert missie: marketing staat voor  “duurzaam klantgericht ondernemen”NIMA verandert missie: marketing staat voor “duurzaam klantgericht ondernemen”

Tijdens de Ledenraad op 16 november is een go gegeven op de nieuwe visie en missie van NIMA. Het marketingvak en de rol van marketing is sterk veranderd. De customer is meer in control, duurzaamheid is noodzaak geworden en organisaties hebben de klant weer ‘herontdekt'. De rol die marketing vervult is daarmee ook fundamenteel gewijzigd. Hoog tijd voor Nima om ook aan de slag te gaan met de blik op de toekomst. Nima is samen met leden en niet-leden aan de slag gegaan om de rol van NIMA in die toekomst te bepalen. Na uitgebreide discussies en co-creation via het Community Research Platform van TNS-nipo heeft dat tot het volgende resultaat geleid.


Marketing staat voor duurzaam, klantgericht ondernemen
De visie van Nima is dat ‘marketing staat voor duurzaam, klantgericht ondernemen'. Marketeers hebben een leidende rol in het bevorderen van klantgericht ondernemen. En creëren zo duurzame waarde voor de klant, de organisatie en de maatschappij. Met de term marketeers bedoelen we alle klantgerichte professionals werkzaam in marketing, marktonderzoek, communicatie en sales.

Nieuwe missie van Nima
De rol die Nima wil vervullen om deze visie te helpen realiseren is omschreven in een nieuwe missie.
• Nima stimuleert marketeers in duurzaam markt- en klantgericht ondernemen.
• Nima faciliteert marketeers in het versterken van hun marketingkennis, vaardigheden en netwerk.
• Nima zet standaarden voor marketeers om de kwaliteit van het vak marketing te borgen.

Drie belangrijke groepen
Om deze missie te vervullen richt Nima zich op drie groepen;
• Professionals in marketing, communicatie en sales die zich in de marketing wil ontwikkelen (binnen en buiten het werk) en ook anderen daarin willen stimuleren. Tevens leveren ze daarmee een bijdrage aan de ontwikkeling van het marketingvak.
• Professionals die in marketing werken of affiniteit met het vak hebben en van de ontwikkelingen op de hoogte wil blijven.
• Professionals in organisaties die met marketeers samenwerken om het duurzaam, klantgericht ondernemen te realiseren.

Nima onderhoudt daarnaast ook contacten met bedrijven en andere organisaties. Samen met hen wil de associatie de hierboven genoemde professionals stimuleren en daarmee indirect de organisaties ondersteunen.

Nieuwsgierig
In alle activiteiten zullen de nieuwe kernwaarden nieuwsgierig, vernieuwend en pragmatisch, uitdagend en verbindend richtinggevend zijn. De komende maanden werkt Nima verder aan de exacte invulling van de missie. Een opvallende rol zal weggelegd zijn voor permanente educatie die gekoppeld wordt aan een nieuwe, internationaal erkende marketingtitel.

 

Tags: klantgericht, ondernemen, marketing, sales, organisatie, klantcontact, missie, nima

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur