NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Stel uzelf zes vragenStel uzelf zes vragen

Wanneer u op een punt bent aangekomen dat u uw organisatie weer eens scherp wilt (her)positioneren, moet u zichzelf vooral eerst een aantal vragen stellen. Indien u die heeft beantwoord, kunt u gericht beginnen met verbeteren. Het leidt tot meer focus, onderscheidend vermogen en een klantbetrokken aanpak.

Wanneer ondernemers zich willen (her)positioneren is het zinvol omdat gestructureerd te doen. Om het hier simpel te houden zou ik een zestal hoofdvragen centraal stellen.

1) Wat zijn mijn 2 beste klantoplossingen of kernproducten en hoeveel waarde creëren deze voor de klanten en voor mijn onderneming.

2)Wat is het profiel van mijn top 2 klant/doelgroepen en in hoeverre sluiten deze aan op mijn top oplossingen in vraag 1?

3)Wat zijn de 2 sterkste en 2 zwakste punten in mijn aanbod naar de markt en hoe denken mijn klanten hierover? Wat zijn de 2 belangrijkste wensen van mijn klanten uit vraag 2?

4)Wat is in 2 zinnen de essentie van mijn merk en welke beloften en voordelen zitten er in besloten?

5)Wat zijn mijn 2 belangrijkste commerciële communicatiemiddelen en momenten en hoe manifesteer ik de onderneming online?

6)Wat zijn de 2 meest in het oog springende zaken waarmee ik laat merken dat ik klantbetrokken onderneem?

http://www.newratio.commercieelpositioneren.pdf

 

 

Wij praten er graag met u over.

 

Tags: klantgericht, customer, focus, marketing, klanten, klantwaarde, positionering, organisatie, commercieel, positioneren, onderscheidendvermogen

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur