NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

8 factoren die uw verkoopprijs negatief beinvloeden8 factoren die uw verkoopprijs negatief beinvloeden

Recent onderzoek toont aan dat veel bedrijven hun producten of diensten te goedkoop verkopen. Dit terwijl enkele procenten stijging van uw netto verkoopprijs een enorme invloed heeft op de nettowinst van een onderneming!

We beginnen ter illustratie met een simpel rekensommetje. Stel dat uw nettowinst € 200.000 bedraagt (= 4% van uw omzet). En veronderstel dat het u zou lukken om uw netto verkoopprijs met 4% te verhogen. Niet als gevolg van een hogere kostprijs, maar dankzij een ander prijs- en marketingbeleid. Dan is de conclusie heel eenvoudig: u verdubbelt zo direct de jaarwinst van uw onderneming.

8 factoren die uw netto verkoopprijs negatief beinvloeden!

Er zijn in totaal acht factoren die een nadelig effect hebben op de hoogte van uw netto verkoopprijs. Door die elementen voor uw organisatie goed onder de loep te nemen, nemen wij eventuele prijsdruk voor u weg en bent u op termijn in staat betere prijzen of tarieven te vragen aan uw klanten.

1# Angst

Binnen veel organisaties heerst vaak angst voor het berekenen van hogere prijzen. Wij kunnen die angst voor u wegnemen door eens goed door te rekenen wat nu uiteindelijk de financiële en emotionele effecten zouden zijn van een mogelijke prijsverhoging.

2 # Geen prijsdoelen

Het bepalen van een heldere prijsstrategie en doelstellingen zijn belangrijk om meer grip te krijgen op uw netto verkoopprijs.

3 # Strategisch kuddegedrag

Door uzelf onvoldoende duidelijk te positioneren ten opzichte van andere aanbieders concurreert u met iedereen. Dit komt het vragen van hogere prijzen niet ten goede. Het creëren van een prikkelende en onderscheidende positionering in de ogen van de klant is daarom erg belangrijk.

4 # Slecht relatiemanagement

Nog te vaak wordt elke klant als een soort gemiddelde klant behandeld. Wie zijn betere en meer waardevolle klanten koestert, creëert hechte en duurzame relaties die best een iets hogere prijs over hebben voor een leverancier die zij niet graag kwijt raken.

5 # Gebrek aan toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen

Waarin onderscheiden uw producten en diensten zich van de directe concurrent? Wat maakt u aantrekkelijker waardoor de klant bereid is een hogere prijs te betalen?

6 # Risicoreductie

Klanten hebben een prijspremie over voor het lopen van weinig of geen risico. Hoe werkt dit met uw producten en diensten? Welke risico is er voor de klant en hoe kunt u dit zoveel mogelijk weg nemen?

7 # Uw offerte en prijspresentatie

Wanneer en op welke manieren presenteert u uw prijzen aan de klant? Een slimmere prijspresentatie en offertebeleid kan uw prijsdruk aanzienlijk verlagen.

8 # Onderhandelen

Hogere prijzen berekenen vraagt om goede onderhandelingsvaardigheden en communicatieve vaardigheden.Onderhandelen en communiceren uw medewerkers vanuit het perspectief van de klant?

Bent u benieuwd hoe wij tegen de verkoop van uw product of dienst aankijken? Staat u open voor nieuwe ideeën om uw succes te vergroten? Wij vertellen u graag meer over onze aanpak en werkwijze. U huurt ons in op projectbasis of voor langere periode op interim basis.

Contact

Wouter Lagendijk en Dieter Jansen adviseren uw onderneming bij het optimaliseren van uw prijsbeleid en commercieel beleid. Als ervaren marketeers fungeren zij als sparring partner en interim manager bij kleine tot middelgrote MKB bedrijven of afdelingen van multinationals. Voor meer informatie of een orienterend gesprek over de mogelijkheden stuurt u een mail naar info@newratio.com 

Tags: Geen tags toegevoegd

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur