NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Waarom doet u wat u doet?Waarom doet u wat u doet?

Heeft u zich dat weleens afgevraagd?

In welke sector u als bedrijf tegenwoordig ook maar opereert, de concurrentie rijst de pan uit! Of u nu drukwerk verkoopt, fitnessabonnementen, kleding, auto's, telefoons, verzekeringen of gewoon een gezellig avondje uit, het aanbod in de markt is enorm groot. Klanten zien door het enorme aanbod en de vele mogelijkheden door de bomen het bos niet meer. Om uzelf te onderscheiden van de concurrentie is het daarom erg belangrijk dat u een goed beeld heeft van de identiteit en "het waarom" achter uw bedrijf en deze boodschap actief uitdraagt. Bedrijven die dit doen zijn bewezen succesvoller!

"dat doen wij al jaren"

Nu zult u vast denken, dat doen wij al jaren. Bij een rondtour langs de vele websites van diverse bedrijven en instanties blijkt echter het tegenovergestelde. Veel bedrijven beperken zich in de praktijk tot een omschrijving van het "hoe" en "wat". Er volgt in de meeste gevallen een keurige beschrijving van het producten en diensten aanbod en informatie hoe deze te verkrijgen zijn. Of u nu met een verkoper praat, een brochure leest of de website bezoekt. We zijn traditioneel geneigd om te vertellen wat we verkopen en hoe dat precies werkt.

Met deze informatie is op het eerste oog niks mis, alleen raakt het de gemiddelde klant niet. Waarom zult u zich afvragen? Een boodschap verspreidt zich in 9 van de 10 gevallen op basis van het "waarom". Gaat u maar eens bij zichzelf na wat u belangrijk vindt bij het kopen van een product of dienst. Inzicht in het "waarom" geeft ons als klant een beeld van de drijfveren van het bedrijf of de persoon waar we onze producten of diensten van kopen. De achterliggende motivatie, drijfveren en passie prikkelt ons tot koop.  

Dit klinkt wellicht voor sommigen een beetje zweverig, maar dat is het niet. Het beantwoorden van de "waarom vraag" is cruciaal als u zichzelf in 2013 wilt onderscheiden van de concurrentie. Dit is in hoge mate bepalend voor het totstandkomen van een klik tussen uw bedrijf en uw klanten.

Hoe komt u tot het waarom?

Om te komen tot het waarom stelt u zichzelf de simpele vraag: waarom bestaat mijn bedrijf? Waarom zou de wereld er slechter af zijn als ik er niet was? Beperk u zoals gezegd hierbij niet alleen tot het "hoe" en het "wat". Waarom doet u wat u doet? Wat is uw passie? Waarom gaat u iedere dag vol overtuiging aan de slag? Draag het "waarom" uit richting publiek, uw klanten, aandeelhouders en uw medewerkers. 

Inspirerende bedrijven of inspirerende leiders hebben de waarom duidelijk, ze spreken mensen aan op intrinsieke motivatie. Startend vanaf het plaatsen van een vacature. Apple is één van de meest aansprekende bedrijven die op het oog mensen aanspreekt op motivatie en inspiratie. Het openen van de website voor vacatures start met 'Amaze yourself, Amaze the world', dit in tegenstelling tot menig ander groot bedrijf 'talent gezocht'. Apple geeft direct bij het openen van de vacaturebank een boodschap af, wij zijn vooruitstrevend, ben jij dit ook? Kijk dan verder. En heel ander beeld dan enkel 'talent gezocht', waarbij geen boodschap wordt afgegeven over intenties en geloof van het bedrijf, ofwel denkend vanuit het 'wat'.

Identity Storm

NewRatio organiseert zogenaamde "Identity Storms" en helpt u in een aantal interactieve brainstorm sessies de identiteit en "het waarom" achter uw bedrijf te ontrafelen. Daarna kunnen wij u desgewenst van dienst zijn bij het uitdragen van uw bedrijfsidentiteit en het vertellen van uw verhaal aan het publiek, klanten, aandeelhouders en medewerkers. Dit kan zijn in de vorm van een website, social media, digitale brochure, video, sales presentatie of TV commercial. De mogelijkheden om een verhaal te vertellen zijn tegenwoordig legio, het is alleen de kunst om het juiste verhaal te vertellen en op die manier mensen daadwerkelijk aan u te binden.

Wouter Lagendijk

06-32055558

Tags: marketing, klantbeleving, identiteit, brainstormsessie

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur