NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Wat het bedrijfsleven kan leren van politieke campagnesWat het bedrijfsleven kan leren van politieke campagnes

De Amerikaanse president Barack Obama ligt 2 procentpunt voor op zijn Republikeinse uitdager Mitt Romney in de race voor het Witte Huis. De strijd is keihard! De tijd dringt! En er zijn nog maar weinig kansen om het gat te dichten.

In vergelijking met "business" bestaan er in dit soort politieke campagnes geen verzachtende omstandigheden of excuses. Het spel is heel simpel. Of je wint of je verliest. Als commercieel directeur van een onderneming ligt dit vaak anders. Er wordt in de praktijk nog weleens gezocht naar excuses voor het teruglopen van de omzet. De weersomstandigheden vielen tegen. Het service apparaat functioneerde niet goed of de crisis strooide roet in het eten. Ook kost een teleurstellende omzet en het niet behalen van je budget meestal niet direct je kop.

In politiek is het anders....daar is het of erop of er onder. Romney en zijn team slapen niet en trekken momenteel alles uit de kast om de laatste twijfelende kiezers te overtuigen. strategie # de passie # de overtuiging # het doorzettingsvermogen # erop of eronder # alles uit de kast # geen excuus # # social media # PR # story telling # debateren # inspelen op de vraag # luisteren naar de markt # zoeken naar nieuwe kansen # volle kracht vooruit.

Wat dat betreft kan het bedrijfsleven nog een hoop lering trekken uit de wijze waarop politieke campagnes gevoerd worden. Wat zou er gebeuren als we klanten net zo zouden benaderen als kiezers? Als we met net zoveel passie en overtuiging ons product of dienst zouden vermarkten? Als je als commercieel directeur na 6 maanden bij onvoldoende extra "volgers" op straat zou komen te staan?  

Wouter Lagendijk

-

Tags: Geen tags toegevoegd

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur