NewRatio, Ambassador of the Client

Terug naar overzicht

Wat is de rol van emotie in Business?Wat is de rol van emotie in Business?

U zult dit zich vast ook weleens afgevraagd hebben. Ik moet persoonlijk de komende tijd een aantal belangrijke zakelijke beslissingen nemen. Vanochtend werd ik wakker en ik dacht: Ik weet het! Ik luister gewoon naar mijn intuïtie! Vaak wordt er echter gesteld dat het "business wise" het beste is om je juist niet te laten leiden door intuïtie en emoties. Om niet van koers te raken wordt geadviseerd om je besluitvorming te baseren op "rationele business principes" zoals onderzoek, feiten, cijfers en statistieken. MAAR ... werkt het in de praktijk echt wel zo?

Laten we eerlijk zijn. Er is wel degelijk sprake van emotie in het bedrijfsleven, en we worden er allemaal dagelijks door beïnvloedt. Emoties spelen een belangrijke rol bij het zakelijk succes en de groei van een onderneming.

Zo is ieder bedrijf gebaseerd op relaties met zowel klanten als medewerkers, die in de tijd veelal op "emotionele gronden" ontstaan zijn. Heeft u bijvoorbeeld weleens zaken gedaan met iemand waar u geen "emotionele klik" mee had? Heeft u weleens iemand aangenomen die niet in het team paste? Emotionele binding is van essentieel belang om voor elkaar door het vuur te gaan als het business wise even tegenzit. Het zorgt voor de vonk die nodig is om teams en mensen in beweging te brengen.

Beleving

Emoties staan voor beleving: zien, horen, proeven, ruiken en voelen. Emoties inspireren mensen om over te gaan tot koop en zijn de basis voor loyaliteit aan een merk, product of dienst. Met andere woorden emoties zijn een belangrijke aanjager voor de verdere groei en ontwikkeling van een onderneming.

Doordat wij bij NewRatio als business coach dagelijks bij veel verschillende bedrijven over de vloer komen merken wij al het verschil door de wijze waarop je ontvangen wordt bij de receptie of een bezoek aan de website. Op die manier hebben wij ontdekt dat er een direct verband bestaat tussen zakelijk succes en de balans tussen Ratio en Emotie binnen een onderneming.

Het merkbare verschil 

Succesvolle bedrijven baseren hun besluitvorming zowel op rationele als emotionele gronden. Deze bedrijven zijn zich er van doordrongen dat hun succes niet alleen bepaald wordt door "volume maal prijs minus kosten". Niet alleen cijfers en feiten zijn doorslaggevend in de besluitvorming. Ook de "klantbeleving" en de "arbeidsvreugde" spelen een zeer belangrijke rol.

Sterke merken

Door een betere balans tussen ratio & emotie zijn succesvolle bedrijven erin geslaagd om van hun bedrijf een sterk merk te maken met een groot aantal loyale klanten en trotse medewerkers. Om hun merk te laten groeien en bloeien besteden zij in de praktijk veel tijd, energie en middelen aan hun marketingcommunicatie en het gedrag en de vaardigheden van hun medewerkers. Doordat mensen plezier hebben in hun werk en trots zijn op "hun eigen merk" ontstaat er een continue stroom van nieuwe ideeën om het product of dienstenaanbod continue te blijven verbeteren en te innoveren. Dit zorgt ervoor dat dit soort bedrijven zich blijvend onderscheiden van de concurrentie en ondanks economische crisis en tegenslag toch blijven groeien.

Dat is dus als je het mij vraagt..... de rol van Emotie in Business.

Wouter Lagendijk

 

Tags: Geen tags toegevoegd

Reacties

  1. Er zijn nog geen reacties...

Plaats je reactie

  • Verstuur