NewRatio, Ambassador of the Client

Onderzoek

Klant- en marktonderzoek

NewRatio voert in opdracht van haar klanten markt- en klantonderzoek uit. Gedegen onderzoek en scherpe analyses geven u meer inzicht in nieuwe marktkansen, concurrentie, brancheontwikkelingen en de wensen, het koopgedrag, de koopmotieven en tevredenheid van uw klanten.

In dit kader hebben wij samenwerkingsverbanden met diverse universiteiten en hoge scholen. Studenten kunnen zich aanmelden voor een stage of afstudeeropdracht bij NewRatio. Ook wordt er jaarlijks een scriptieprijs uitgereikt en verlenen partners hun medewerking aan werkcolleges en onderzoeksactiviteiten. 

>> NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR EEN STAGE OF AFSTUDEERPLEK

Onderzoek naar huidige verkoop- en marketingaanpak in de verzekeringsbranche

NewRatio en Get Better hebben een vooronderzoek gedaan in het kader van een project in de verzekeringsbranche: "Wat is de meest effectieve manier om de omzet te verhogen". Aangezien de markt voor zowel de verzekeraars als voor het intermediair drastisch is veranderd, zal de branche bij ongewijzigd marketing- en verkoopbeleid in slecht vaarwater komen. De ontwikkelingen vragen om duidelijke nieuwe benadering op het gebied van marketing en verkoop om in staat te zijn omzet en marges te verhogen. Doorgaan op de huidige weg is geen optie.

>> SAMENVATTING VAN DE UITKOMSTEN VAN HET ONDERZOEK

>> PRESENTATIE "POSITIE INTERMEDIAIR VERSTERKEN"

Customer Experience Monitor

Om u meer inzicht te geven in de belevingswereld van de consument voeren wij onder de noemer Customer Experience Monitor samen met ValueWait consumentenonderzoek uit. Met slimme mobiele applicaties kunnen wij op de juiste momenten de klantbeleving in kaart brengen en krijgt u binnen korte tijd de mening van de consument in beeld ten aanzien van een specifiek vraagstuk, branche, product of dienst.

Zo hebben wij een onderzoek uitgevoerd naar de mening van de consument ten aanzien van het financiële intermediair. Op basis van 11 korte vragen wordt er o.a. inzicht verkregen in het koopproces, productbehoefte, de rol van het internet en het algemene opinie ten aanzien van de dienstverlening in de branche. De resultaten van het onderzoek worden gedeeld met brancheorganisaties, dienstverleners en andere belanghebbenden.